«Нафтогаз» запустив пілотну сонячну електростанцію – Київ Інфо

«Нафтогаз» запустив пілотну сонячну електростанцію

Група «Нафтогаз» вводить в експлуатацію сонячну електростанцію (СЕС) «Андріївка» у Балаклійському районі Харківської області. Про це повідомила прес-служба «Нафтогазу». СЕС «Андріївка» – пілотний проект дивізіону «Нова енергія», який займається аналізом технічних та регуляторних механізмів розвитку відновлюваної енергетики для групи «Нафтогаз».

Потужність станції становить 0,999 МВт. Обладнання та послуги з монтажу «Нафтогаз» закуповував через систему Prozorro.

Більшість використаних комплектуючих українського виробництва. Станція отримала «зелений» тариф з липня 2020 року. «Нафтогаз» планує завершити будівництво значно більш потужної сонячної електростанції на Житомирщині у вересні цього року, а також розширити мережу електрозарядних станцій у столиці.

Головним механізмом для стимулювання розвитку відновлюваної енергетики в Україні є «зелені» тарифи – спеціально високі (вище, ніж у інших видів генерації), затверджені законом про ціни на електроенергію, яка виробляється з відновлюваних джерел.

Раніше Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища заявило, що має намір підписати меморандум з інвесторами у відновлювану енергетику про зниження «зеленого» тарифу і про зупинку будівництва нових об’єктів. Частка електроенергії з поновлюваних джерел генерації енергії в Україні зросла до 8%, що становить 26% грошового обороту на ринку.

Раніше в.о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславец заявляла, що українська енергетична галузь повністю розбалансована у взаєморозрахунках, і до кінця року заборгованість держави по розрахунках за вироблену електроенергію з відновлюваних джерел (ВДЕ) може досягти 26 млрд грн.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook