Приватизація “Президент-Готелю” – необхідний крок – експерти – Київ Інфо

Приватизація “Президент-Готелю” – необхідний крок – експерти

Приватизація непрофільних державних активів, зокрема Київського “Президент-готелю”, є необхідним кроком для їх відновлення та успішного розвитку об’єктів у майбутньому, а також умовою для інвестицій та створення нових робочих місць.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна.

“У мене немає сумнівів: Президент-Готель потрібно приватизувати, і якомога швидше. Мінімальні інвестиції для підтримки готелю в робочому стані повинні скласти близько 500 мільйонів гривень”, – заявив Ігор Мазепа, генеральний директор Concorde Capital.

У компанії радника з приватизації Concorde Capital відзначають, що протягом довгого часу держава відкладала приватизацію непрофільних активів “на потім”. Така політика негативно позначилася на матеріально-технічному стані підприємств. З цим згодні й інші експерти.

“Велика приватизація запізнилася мінімум років на 20. Якби приватизацію держпідприємств почали хоча б 10 років тому — ситуація була б кращою. У всякому разі, запустити цей процес краще пізно, ніж ніколи.

Що ж стосується “Президент-Готелю” – об’єкт давно потрібно приватизувати. Чим швидше це зробити – тим краще”, – вважає інвестиційний банкір Сергій Фурса.

“Президент-Готель” – державний чотиризірковий готельно-ресторанний комплекс у діловому кварталі Києва, входить до переліку об’єктів великої приватизації.

У 2009 році Державне управління справами передало “Президент-Готель” в довгострокову оренду до 2034 року.

У минулому держава зробила три невдалі спроби приватизації “Президент-Готелю” – в 2014, 2015 і 2017 роках.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook