У “Нафтогазі” спрогнозували терміни введення в дію нових лічильників – Київ Інфо

У “Нафтогазі” спрогнозували терміни введення в дію нових лічильників

В Україні затвердили нову систему обліку газу: не в кубометрах, а у кіловат-годинах. Для цього споживачам потрібно буде замінити лічильники газу.

У “Нафтогазі” прогнозують, що процес переходу на нові лічильники затягнеться на роки.

Таку думку в програмі “Великі перемовини” на “Першому Західному” висловив  директор з комунікацій НАК Нафтогаз України Максим Білявський.

“Вони повинні бути, але питання – коли саме. Тому що побутовим споживачам не обов’язково встановлювати такі лічильники. А що стосується бізнесу, промислових підприємств – є запитання, пов’язані як з їх повіркою, так і з технологічним обслуговуванням. Це затягнеться, на наш погляд на два-три роки і більше”, – говорить представник “Нафтогазу”.

Приблизна вартість такого лічильника, за словами директора департаменту паливно-енергетичного комплексу Львівської облдержадміністрації Богдана Кейвана, 1000 доларів.

Не кожне домогосподарство може собі дозволити купити такий прилад обліку, тому примушувати населення переходити на такі лічильники не будуть. Оператори газорозподільних мереж будуть самі переводити показники спожитого газу в енергетичні одиниці.

Водночас, за словами Богдана Кейвана, встановлення такого лічильника може бути вигідним підприємцям, які мають великі обсяги споживання газу.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла законопроєкт №2553, який переводить усіх споживачів газу в Україні на європейську системи обліку: замість кубометрів на кіловат-години (кВт-год).

Планується, що нові правила мають запрацювати вже з травня 2022 року.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook