В Україні погіршиться якість хліба, але ціни зростуть на третину – Київ Інфо

В Україні погіршиться якість хліба, але ціни зростуть на третину

Українці будуть їсти неякісний дорогий хліб із борошна третього ґатунку. Рекордні врожаї продовольчого зерна відправляють на експорт, у країні залишиться лише невелика кількість кормової пшениці.

Надії на рекордні врожаї зернових не виправдали себе, аграрії надсилають продовольче зерно за кордон. За словами президента Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дудченко, у 2022 році в країні, швидше за все, випікатимуть хліб для населення з кормової пшениці низького ґатунку.

Зростання цін на зерно на світовому ринку змушує агрохолдинги у гонитві за прибутком відправляти зерно на експорт. Масове вивезення продовольчої пшениці може дуже скоро призвести до того, що в країні її зовсім не залишиться. Або залишиться мізерно мало. Щоб задовольнити внутрішній попит, доведеться у хліборобство пустити фуражну пшеницю. Але навіть у цьому випадку ціни на хліб зростуть на 20–30%.

В Україні погіршиться якість хліба, але ціни зростуть на третину

“У країні має гарантовано залишитися 3,5 млн тонн пшениці другого та третього класів. Борошно буде із заниженою хлібопекарською якістю, тобто хліб може виходити не такий пишний, не такий ароматний, та й не такий він буде смачний. Це все призведе до того , що кінцевий продукт подорожчає”, – прогнозує експерт.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook