В Україні заговорили про податок на Google – Київ Інфо

В Україні заговорили про податок на Google

Податки за рекламу на білбордах стягують, а за рекламу в інтернеті – ні, каже Данило Геманцев.

2021 року влада України не має наміру запроваджувати нові податки, проте деякі зміни торкнуться оподаткування великих міжнародних компаній.

Про це заявив глава комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

“Ряд змін, звісно, буде, але мова не йде про нові податки. Візьмімо, наприклад, так званий податок на Google. Його розпіарили як новий, але це не новий податок. Ми просто коректуємо існуючу систему стягування податків, щоб змусити транснаціональні корпорації платити податки в Україні. Зараз за рекламу в інтернеті податки чомусь не беруться. А за борд на вулиці – беруться”, – каже глава податкового комітету.

Він також звернув увагу на т.зв. “податок на поставлений дохід”, тобто “тоставлене податкове зобов’язання”, – мінімальну суму, яку повинні сплачувати власники або користувачі с/г землі з доходів від її використання.

“Мова йде про оподаткування сільського господарства, яке зараз перебуває в тіні. Цей законопроєкт вже знаходиться в залі, чекає ухвалення. Це теж не новий податок, це одна з форм оподаткування сільського господарства”, – підкреслив Гетманцев.

Він додав, що такого роду ініціативи у Верховній Раді є.

“Ми будемо обов’язково боротися з “тінню” у всіх її проявах, у всіх сферах, і на це будуть спрямовані наші нові законодавчі ініціативи”, – додав економіст.

Торкнувшись теми накопичувальних пенсій і переходу на нову пенсійну систему, він розповів, що законопроектом пропонується запровадити додаткові обов’язкові платежі – страхові внески.

“Обговорюється і питання того, буде ці накопичення вести держава чи в систему пенсійного накопичення будуть допущені приватні структури. Це одне з важливих питань, на яке повинні дати відповідь [глава комітету з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Галина] Третьякова і Кабінет міністрів в процесі підготовки проекту. Моя особиста думка – що накопичувальна система потрібна, її потрібно вводити паралельно із солідарною, але вводити поступово”, – підсумував глава податкового комітету.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook