Якою буде ціна на газ без лічильника – Київ Інфо

Якою буде ціна на газ без лічильника

Обсяг спожитого газу для приміщень без приладів обліку розраховується пропорційно до кількості осіб, зареєстрованих у квартирі.

Це випливає з Постанови Кабінету Міністрів № 620.

У пункті 5 цього документа зазначено, що обсяги газу визначаються:

1) у будинках, де не встановлено квартирних лічильників газу, — за показаннями будинкового вузла обліку. При цьому весь обсяг спожитого газу розподіляється між споживачами пропорційно до кількості осіб, зареєстрованих у квартирі;

2) у будинках, де, крім будинкового вузла обліку, частково встановлено квартирні лічильники газу:

для споживачів, які мають квартирні лічильники газу, — за показаннями таких лічильників;
для споживачів, які не мають квартирних лічильників газу, — за показаннями будинкового вузла обліку. При цьому із загального обсягу газу виключаються сумарні показання квартирних лічильників газу, а різниця розподіляється оператором газорозподільної системи між споживачами, які не мають квартирних лічильників газу.
За відсутності зареєстрованих у квартирі осіб та офіційних даних про припинення постачання газу до квартири (будинок) облік спожитого газу здійснюється з розрахунку на одну особу.

У той же час, якщо контролери виявлять порушення, пов’язані з виходом із ладу загальнобудинкового лічильника, обсяг спожитого газу визначатиметься інакше. Зокрема, для споживачів без лічильників газу його розрахують за середнім обсягом споживання газу за три попередні місяці до виходу з ладу будинкового вузла обліку.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook