ЄС виділив Україні другий макрофінансовий транш на 600 млн євро – Київ Інфо

ЄС виділив Україні другий макрофінансовий транш на 600 млн євро

Цей транш також стане і останнім від Єврокомісії.

Європейський Союз виплатив Україні другий транш макрофінансової допомоги в розмірі 600 мільйонів євро. Про це APnews повідомляє з посиланням на офіційний сайт Європейської комісії.

На сайті також зазначається, що мова йде про останній транш – раніше ЄС також виділяв 600 мільйонів євро в грудні 2020 го року. Новий же транш виконавчий віце-президент Єврокомісії з питань економіки Валдіс Домбровскіс назвав ознакою підтримки реформ в нашій країні.

“Завдяки цій виплаті непогашена сума кредитів Україні в рамках її численних програм макрофінансової допомоги досягає 4,4 мільярда євро”, – відзначають в Єврокомісії.

Відзначається, що Україна виконала всі основні умови для отримання другого траншу. Серед них, наприклад, прийняття рішень, спрямованих на зміцнення верховенства закону і реформування судової системи.

Також Домбровскіс заявив, що подібна фінансова і технічна підтримка “допомагає поліпшити рівень життя українського народу”. А політична підтримка лише посилює інтеграцію України з Європейським Союзом.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook