«95 КВАРТАЛ НАВПАКИ» – ПОЛІТОЛОГ ПРО МЕТОДИ ГЕНПРОКУРОРА ЛУЦЕНКА – Київ Інфо

«95 КВАРТАЛ НАВПАКИ» – ПОЛІТОЛОГ ПРО МЕТОДИ ГЕНПРОКУРОРА ЛУЦЕНКА

На думку директора соціологічної служби «Український барометр», Віктора Небоженка, Юрій Луценко «переграє» на своїй посаді. Так він прокоментував виступ очільника відомства у Верховній раді під час подання на зняття недоторканості і дозвіл на арешт Надії Савченко.

«Найбільш слабке місце тут – це не Савченко. І не Рубан. І не кримінальні політтехнологи, які мешкають у надрах Адміністрації президента. А це Генпрокурор України Луценко. Він переграє (…) Проблема у тому, що з нього поганий обвинувач, він занадто театральний – це «95 квартал» навпаки. Не потрібно було про цю люстру носитися туди-сюди. Звісно, намагався голова ВРУ збліднути…але все це не дуже правильно», – сказав він.

За його словами, нині над Україною більше знущатимуться, ніж співчуватимуть, тому що не можна спочатку давати звання героя країни, а потім саджати. Але на це могли бути причини, – політолог прокоментував мотиви подібного кроку.

«Перше – це, звісно, спроба відвернути увагу. Ви ж не забувайте, що ми раптом забули, що саме у ці дні, коли триває драма «Савченко плаче», мало вирішуватися питання про Антикорупційний суд. Забули. Нині знову піднімаються тарифи на гарячу воду – знову забули», – нагадав експерт.

Небоженко також висловив свою думку щодо ситуації з арештом депутата і «мова не у психології і ступені її адекватності». Каже, після затримання Савченко може заговорити все, що завгодно.

«Тут, на жаль, ми маємо справу скажімо так «екзальтованого» Генпрокурора і психічно неврівноваженого підозрюваного. Це – погане поєднання. Савченко – це як довідник для початкових юристів. Вона ж говоритиме, що завгодно. От якщо її завтра скажуть про Порошенко, то вона скаже – так, щось треба з ним робити. Якщо завтра скажуть про Тимошенко – так, потрібно з нею щось робити. А якщо завтра їй скажуть: прізвище Небоженко, Вам відоме? Вона скаже «так». Після 2-3 навідних запитань вона скаже – так, напевне він малював гранати», – зауважив директор соціологічної служби «Український барометр».

Тобто, Надія Савченко є дуже зручним інструментом для отримання будь-яких доказів, але все це не діятиме у суді, переконаний фахівець.

«Тому що суддя, найцинічніший, а тим паче український знає, що може взяти взятку, є телефонне право, йому погрожують, може по-різному приймати рішення, але посадити напівбожевільного – жоден суддя не наважиться. Тому що це вважається обезціненням соціально-професійної групи. Тобто, божевільних не можна саджати. В 1937 їх навіть не саджали. Їх не довозили до суду, але не саджали – точно», – підсумував В. Небоженко.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook