Арахамія переконаний в отриманні траншу МВФ через три тижні після ухвалення “банківського” закону – Київ Інфо

Арахамія переконаний в отриманні траншу МВФ через три тижні після ухвалення “банківського” закону

Міжнародний валютний фонд (МВФ) протягом трьох тижнів надасть Україні транш після того, як Верховна Рада підтримає в другому читанні законопроект №2571-д “Щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності”, переконаний голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія.

“Я впевнений на 200%: після того, як ми проголосуємо банківський закон, протягом трьох тижнів ми отримаємо транш. Це заголовок, який зумовлений нашою переговорною поліцією з кредитором і це зрозуміла позиція”, – заявив Арахамія у вівторок в ефірі програми “Україна з Тиграном Мартиросяном” на телеканалі “Україна 24”.

Голова фракції “Слуга народу” додав, що транш від МВФ Україні необхідно отримати до кінця травня, оскільки на цей період припадає найбільший платіж за зовнішніми боргами.

Він передбачає, що встигнути проголосувати в другому читанні за законопроект №2571-д депутати встигнуть до 5 травня.

“Ми не можемо проголосувати наступного тижня, тому що комітету необхідний час на таблицю (з поправками до законопроекту до другого читання – ІФ), потім цю таблицю необхідно роздати всім народним депутатам, згідно з регламентом, на це необхідно 10 днів, після цього законопроект може бути винесено в зал і навіть якщо ми застосуємо якусь хитру, прискорену процедуру – це (ухвалення законопроекту в другому читанні і в цілому – ІФ) відбудеться не раніше 5 травня, я гадаю так. У нас наприкінці травня найбільший платіж, тобто нам необхідно отримати транш до цього – десь так це і виглядає за часом”, – говорить парламентарій.

За його словами, якщо ж ухвалення законопроекту в другому читанні затягнеться, то у всієї країни можуть бути проблеми. “Якщо це (ухвалення законопроекту – ІФ) буде повільно зроблено, то ми матимемо великі проблеми, як країна”, – сказав Арахамія.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook