Арешт російського танкера в Ізмаїлі: у США заплескали в долоні – Київ Інфо

Арешт російського танкера в Ізмаїлі: у США заплескали в долоні

Це хороший прецедент для мирного вирішення суперечок.

У посольстві США в Україні позитивно оцінили те, як Україна повела себе в ситуації з затриманням російського танкера “NEYMA”, який брав участь в агресії в Керченській протоці.

Відповідну заяву посольства було опубліковано в п’ятницю, 26 червня в Twitter, передає НАРОДНА ПРАВДА.

“Те, як Україна повела себе у вчорашньому інциденті з танкером, говорить про те, що нова влада має намір захищати інтереси країни не тільки твердо, але і гуманно і у відповідності з міжнародними нормами. Це хороший прецедент для мирного вирішення суперечок”, – заявили в посольстві США в Україні.

Як повідомлялося, Служба безпеки України спільно з Військовою прокуратурою затримали російський танкер «NEYMA», який здійснював блокування українських військових кораблів у Керченській протоці.

Нагадаємо, що за допомогою танкера “NEYMA” 25 листопада 2018 року прикордонні війська ФСБ РФ незаконно, із застосуванням зброї заблокували рух українських військових кораблів під час проходу Керч-Єнікальського каналу в Керченській протоці. У результаті 24 українських моряка і три бойових кораблі – два катери і буксир – виявилися захоплені Росією.

Напередодні уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова заявила, що питання звільнення українських моряків з полону майже вирішене. Одночасно з цим російський омбудсмен Тетяна Москалькова, а також адвокат моряків Микола Полозов не підтвердив цю інформацію.

Пізніше Людмила Денисова уточнила, що саме мала на увазі. За її словами, вона має інформацію про те, що проводяться переговори про повернення моряків в рамках виконання рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook