Банки почали автоматичне списання боргів з українців – Київ Інфо

Банки почали автоматичне списання боргів з українців

Банки почали списувати борги українців автоматично на вимогу державних та приватних виконавців. До системи автоматичного списання вже під’єднано 7 банків, серед яких ПриватБанк та Монобанк.

За даними Опендатабот, 23 березня 2021 року Мін’юст видав наказ, згідно з яким з рахунків боржників гроші будуть списуватися автоматично.

Раніше виконавці та банки могли примусово стягувати лише кошти за несплату аліментів. В інших випадках банки блокували рахунки, але для стягнення коштів потрібен був окремий паперовий запит. Наразі вся процедура проходить у кілька кліків в онлайн-режимі.

Списати борги можуть у людей, що потрапили до Єдиного реєстру боржників. Зараз там знаходиться 5,5 мільйонів боргів. Більшість з них — це борги перед комунальними установами, за штрафи ПДР або несплату аліментів.

До системи автоматичного списання вже під’єднано 7 банків:

  1. Таскомбанк;
  2. ПриватБанк;
  3. “Універсал Банк; Монобанк тощо;
  4. “Оксі банк”;
  5. “Банк Восток”;
  6. “Індустріалбанк”;
  7. “ПроКредит Банк”.

Зазначається, що ще 44 установи підключені до тестового середовища, 11 банків перебувають на стадії консультацій та попередніх налаштувань для початку тестування. Тобто найближчим часом до системи автоматизованого арешту буде приєднано 62 українських банки з 73-х.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook