Біля метро”Либідська” можуть знести три будівлі, щоб добудувати ТРЦ – Київ Інфо

Біля метро”Либідська” можуть знести три будівлі, щоб добудувати ТРЦ

Біля метро"Либідська" можуть знести три…

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на пресслужбу ФДМ.

У Фонді зазначили, що об’єкти відносяться до категорії непродуктивних активів, які руйнувалися протягом багатьох років.

Онлайн-аукціон з приватизації адмінбудівлі (А) площею 1730 кв.м залучив чотирьох учасників, які підвищили вартість активу до 135,1 млн грн зі стартових 73,5 млн грн.

На аукціоні з продажу адмінбудівлі (Б) площею 429,7 кв.м п’ять учасників торгів встановили фінальну ціну активу на рівні 37,9 млн грн, проти 7,3 млн грн стартової ціни.

За право власності на лабораторний корпус з площею 74,6 кв.м змагалися шість учасників. Будівлю продали 45 млн грн, за які підвищили ціну в понад 66 разів вища за стартові 673,9 тис. грн.

Зазначимо, що продані будівлі примикають до будівництва ТРЦ Ocean Mall столичного забудовника Вагіфа Алієва. Ймовірно, вони будуть знесені для добудови ТРЦ. 

Будівлі, котрі можуть бути знесені, розташовані за адресою вулиця Антоновича, 180 поруч з футуристичною “Літаючою тарілкою” на території Українського інституту науково-технічної експертизи.

Приватизовані будівлі на Либідській

Алієв раніше заявляв про плани викупити розташований по сусідству торгово-розважальний центр Ocean Plaza і з’єднати його потім з ТРЦ Ocean Mall. 

Довідка: будівля “Літаюча тарілка” внесена до реєстру пам’яток архітектури і монументального мистецтва і не підлягає приватизації.  У будівлі розташовані Український інститут науково-технічної експертизи та інформації та Державна науково-технічна бібліотека України.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook