Діяльність Верховної Ради негативно оцінює 70% українців – Київ Інфо

Діяльність Верховної Ради негативно оцінює 70% українців

Лише 19% респондентів схвалюють діяльність Верховної Ради.

Діяльність народних депутатів України не схвалюють 70% опитаних українців.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

“Оцінка дій Верховної Ради у порівнянні з груднем у лютому погіршилася: на 16 процентних пунктів стало менше тих, хто схвалює її роботу (з 35% до 19%), і на 21 відсотковий пункт зросла частка тих, хто не схвалює (з 49 % до 70%)”, – йдеться в результатах.

Також, за даними КМІС, зросла кількість респондентів, які негативно ставляться до роботи вищого законодавчого органу. Так, частка опитаних, які не схвалюють дії Верховної Ради, зросла до 70% з 49% у грудні. За цим показником парламент також обійшов Кабмін, дії якого не схвалюють 66% респондентів.

До того ж, впав рейтинг чинного президента Володимира Зеленського. У лютому 2020 року до керівника держави позитивно ставляться 47% опитаних, негативно – 24%. Якщо порівнювати ці дані з грудневим опитуванням, то частка тих, хто відноситься до Зеленського позитивно, зменшилася на 13 процентних пунктів (було 60%), а частка тих, хто ставиться до нього негативно, зросла на 10 відсоткових пунктів (14%).

Опитування проводилося з 21 по 25 лютого 2020 методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18+) України й не включає території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької й Луганської областей.

Нагадаємо раніше українці назвали рейтинг головних подій 2019 року  – серед них звільнення українських військовополонених моряків та інших політичних в’язнів (48%), а також вибори президента України (44%).

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook