Дональд Трамп обрав кандидата на посаду посла США в Україні – Київ Інфо

Дональд Трамп обрав кандидата на посаду посла США в Україні

Президент США Дональд Трамп запропонував Сенату кандидатуру генерал-лейтенанта у відставці Кіта Дейтона, старшого радника Білого дому з безпекових питань в Україні.

В разі затвердження Сенатом послом США в Україні стане генерал-лейтенант у відставці Кіт Дейтон. Його кандидатуру на затвердження сенаторів вніс американський президент Дональд Трамп, повідомила у п’ятницю, 1 травня, пресслужба Білого дому.

У повідомленні зазначається, що Трамп анонсував свій намір номінувати низку осіб на ключові посади у своїй адміністрації, зокрема “Кіта В. Дейтона, з Вашингтона, – надзвичайним та повноважним послом Сполучених Штатів Америки в Україні”.

Колишній військовий аташе в посольстві у РФ

Згідно з інформацією Білого дому, з 2010 року Дейтон очолює Європейський центр безпекових досліджень імені Джорджа Маршалла у німецькому місті Гарміш-Партенкірхені. Також з 2018 року він є старшим радником США з питань безпеки в Україні – його призначив на той час голова Пентагону Джеймс Меттіс, повідомляється на сайті центру імені Джорджа Маршалла.

Цьому передували чотири десятки років кар’єри в армії Сполучених Штатів. Він встиг попрацювати військовим аташе американського посольства у Росії та був координатором процесу ізраїльсько-палестинського врегулювання.

Дейтон отримав освіту у Коледжі Вільяма і Мері, Кембріджському університеті та Університеті Південної Каліфорнії. Він володіє німецькою та російською мовами.

Затвердження Сенату США попереду

Після номінації Трампа Дейтона має затвердити Сенат США. Поки ж посада американського посла в Україні залишається вакантною. Майже рік тому, у травні 2019 року, Трамп звільнив з цієї посади Марі Йованович, яка пізніше свідчила у справі про імпічмент президента США.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook