Екс-міністр Суслов: Україну включають в європейську економіку як сировинний додаток – Київ Інфо

Екс-міністр Суслов: Україну включають в європейську економіку як сировинний додаток

Адже закрившись протекціоністськими бар’єрами, ввівши для України квоти, дозволивши поставляти тільки сировину, нас зараховують до європейської економіки тільки як сировинний додаток.

Таку думку висловив міністр економіки у 1997-1998 роках Віктор Суслов у ефірі програми «Гра Z вогнем» на телеканалі ZIK.

«У західно-економічній сучасній думці вже домінує політика, спрямована на протекціонізм окремих галузей. США є найбільшою успішною країною у світі і завжди проводили і проводять політику протекціонізму, так само, як і Європейський Союз», – зауважив Віктор Суслов.

Він зазначив, що кілка років тому на заводі «Мотор Січ» обговорював із керівництвом, чому вони не можуть сертифікувати та продавати свої двигуни в Євросоюзі.

«Двигуни «Мотор Січі», особливо по гвинтокрилам, тримають світові рекорди. Утім в Європу їх все одно не можна продати. Працівники підприємства пояснюють, що їм поставили технічні бар’єри, і Європа просто відмовляється сертифікувати українські двигуни. І така ситуація з багатьма видами складної технічної продукції.

Адже закрившись протекціоністськими бар’єрами, ввівши для України квоти, дозволивши поставляти тільки сировину, нас зараховують до європейської економіки тільки як сировинний додаток. Утім Україні в жодному разі не має погоджуватися брати участь на таких невигідних умовах!», – наголосив Віктор Суслов.

Як повідомлялося, Європейський банк реконструкції та розвитку працює над запуском в Україні в 2019 році програми із біоенергетики, в межах якої заплановано профінансувати близько 10-15 проектів на загальну суму в 70-80 млн євро.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook