ЄС засудив указ Путіна про землю в окупованому Криму – Київ Інфо

ЄС засудив указ Путіна про землю в окупованому Криму

Європейський Союз розкритикував указ російського президента Володимира Путіна про заборону на володіння землею в окупованому Криму особам без громадянства РФ. ЄС вважає таке рішення ще однією спробою примусової  інтеграції анексованого півострова до складу держави-окупанта.

«Європейський союз не визнає цей указ, який є ще однією спробою примусової  інтеграції незаконно анексованого півострова до складу Росії. Указ також порушує міжнародне гуманітарне право, оскільки є ще одним кроком до введення російського громадянства на півострові. Це також може привести до безпідставного позбавлення майна», – 20 березня Путін підписав указ, згідно з яким особи без громадянства РФ та іноземні юридичні особи не мають права володіти земельними ділянками в окупованому Криму.

Українська прокуратура порушила справу через указ Путіна щодо кримської землі. Рішення РФ, яке забороняє українцям володіти кримською землею, є фактом привласненням чужої власності  та порушенням міжнародного права.

Раніше ЄС вимагав припинити заселення окупованого Криму росіянами та назвав окупацію українського півострова викликом міжнародній безпеці. Також ЄС продовжив санкції щодо росіян, юридичних осіб і підтримуваних Кремлем сепаратистів через порушення територіальної цілісності України.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook