Євродепутати засудили тиск на телеканал NewsOne з боку радикалів – Київ Інфо

Євродепутати засудили тиск на телеканал NewsOne з боку радикалів

Члени Міжнародної редакційної ради NewsOne засудили факт безпрецедентного тиску на телеканал та погрози на адресу його журналістів з боку крайньо правих радикалів.

Про це йдеться в заяві Ради, яку підписали у тому числі троє депутатів Європарламенту, які входять до складу Міжнародної редакційної ради.

“Україна вже тривалий час, на жаль, є серед лідерів у світі за кількістю випадків насильства щодо працівників медіа, перешкоджання їх діяльності. Але нинішня ситуація викликає особливе обурення, навіть на цьому невтішному тлі”, – йдеться в заяві.

Члени редакційної ради нагадали, що свобода слова та повага до журналістів є однією з базових цінностей в Європейському Союзі.

“Анонсований телеканалом NewsOne телеміст “Україна – Росія” за участі простих громадян двох країн цілком відповідає європейській традиції. Тим більше викликає стурбованість те, що зрив цього телемосту було здійснено за рахунок брутального тиску з боку тих громадських рухів та організацій, які у звітах міжнародних правозахисних організацій визначені як екстремістські та навіть неонацистські”, – заявили європейські депутати.

Особливе здивування викликає повна відсутність реакції з боку українських правоохоронців та керівниства держави.

Заяву підписали члени Міжнародної редакційної ради телеканалу, депутати Європарламенту Нейтан Гілл, Девід Коберн, Арне Геріке, гендиректор телеканалу Юрій Будяк, генеральний продюсер Василь Голованов та голова Ради Олег Волошин.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook