Геращенко: Нові забудовники візьмуть зобов’язання щодо добудови ЖК “Аркади” – Київ Інфо

Геращенко: Нові забудовники візьмуть зобов’язання щодо добудови ЖК “Аркади”

У КМДА обстежили комплекси “Еврика” та “Патріотика”

Питання добудов ЖК “Аркади” візьмуть на себе нові забудовники. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

До того ж у КМДА вже обстежили комплекси “Еврика” та “Патріотика” і вже закінчують економічні розрахунки, відповідно до яких стане відомо, скільки коштів необхідно на добудову будинків.

Перший заступник очільника Міністерства розвитку громад та територій Василь Лозинський зауважив, що місцева влада на практиці не бере відповідальність за проблемні забудови.

“Ми спробували знайти успішні кейси на території України, але ми таких не знайшли. Саме тому наше завдання зрозуміти, як рухатися далі. Наша робоча група познайомилася із концепцією законопроекту про добудову проблемних об’єктів. Новий закон потребує обговорень громадськості, і вже протягом цього тижня ми плануємо отримати всі практичні поради”, – сказав Василь Лозинський.

Наступного тижня у Раді розглядатимуть законопроект про добудову проблемних об’єктів. До проекту закону підготували доповнення від МВС, які розглядають кримінальну відповідальність недобросовісних забудовників, архітекторів, проектантів, експертів, які дають дозвіл на будівництво.

Нагадаємо, 20 серпня нинішнього року НБУ визнав банк “Аркада” неплатоспроможним після того, як його капітал зменшився до однієї третини від нормативу. Пізніше Нацбанк відніс банк “Аркада” до категорії проблемних, запровадив спеціальний режим контролю за діяльністю банку і призначив куратора.

Після цього суд заарештував головний офіс банку “Аркада” в Києві і земельну ділянку під ним. Суд також заборонив власнику продавати ці об’єкти, а держреєстраторам – проводити відповідну реєстрацію. 

Пізніше НБУ відкликав банківську ліцензію банка.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook