Гриневич розповіла про закриття старших класів – Київ Інфо

Гриневич розповіла про закриття старших класів

Ексміністр освіти України Лілія Гриневич, яка керувала відомством з 2014 по 2019 роки і була ініціатором реформи, відреагувала на ситуацію із закриттям десятих класів у деяких школах країни.

При цьому деяким батькам, які зіткнулися з даною проблемою, були не до кінця зрозумілі деякі формулювання екс-глави МОН. Про це написала Олена Бондаренко у Facebook-спільноті “Батьки SOS”.

“Лілія Гриневич прокоментувала ситуацію із закриттям десятих класів у деяких школах. З мови політичної на мову звичайну я б переклала її слова так: “місцева владо, зробіть вигляд, що ви з наступного року нічого не закриваєте, розкажіть народу, що це були тільки плани, а вони вас не так зрозуміли. Продумайте усе, порадьтеся, а у 24 році оприлюдніть і поясніть, що всі зміни відбудуться у 27 році”.

Звісно, політичну мову розуміють не всі, тому зазвичай міністр непублічно все пояснює чиновникам нижчого рангу вже значно доступнішими висловами – щоб дійшло.

От тільки зараз міністр інший, чи буде що пояснювати – не відомо. Тому не розслабляйтеся. Бо я абсолютно впевнена, що якби ми з вами не підняли гвалт з цього приводу, то деякі школи просто тихо позбулися б старших класів. Хоча і зараз я не маю впевненості, що цього не станеться раніше, ніж з’являться ліцеї з 3-річною профільною освітою”, – написала жінка.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook