Громадянством Супрун зацікавився суд – Київ Інфо

Громадянством Супрун зацікавився суд

Суд витребував документи, що підтверджуєть наявність чи відсутність у Уляни Супрун громадянства США.

Окружний адмінсуд Києва зобов’язав Державну міграційну службу підтвердити, що в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун не є громадянкою США. Підготовче засідання по справі за позовом Ігоря Мосійчука до Уляни Супрун відбулося в понеділок, 5 серпня.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

Як відомо, нардеп, який раніше входив у фракцію “Радикальної партії Олега Ляшка” Ігор Мосійчук подав судовий позов до очільниці Міністерства охорони здоров’я України Уляни Супрун на предмет  наявності у неї повноважень міністра.

Суд дав Міграційній службі місяць (до 5 вересня), щоб надати “належним чином завірену копію документа, що підтверджує припинення Супрун громадянства США”.

Крім того, Адміністративний суд зажадав від секретаріату Кабінету міністрів копії протоколів засідань уряду, в яких Супрун брала участь від моменту призначення її на посаду виконувачки обов’язків міністра. Ці документи повинні бути надані в той же термін.

Наступне підготовче засідання у справі призначено на 30 вересня.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що чотирьох суддів по справі Окружного адміністративного суду м. Києва (ОАСК) викликають в Генпрокуратуру 2 серпня для вручення підозр.

Нагадаємо, раніше Національне антикорупційне бюро (НАБУ) оприлюднило у мережі запис розмов нібито суддів Окружного адміністративного суду Києва, які фігурують у справі про втручання суду в роботу інших органів влади.  Зокрема, як встановило слідство, у записах фігурують голова суду Павло Вовк, судді Євген Аблов, Богдан Санін, Ігор Погрібніченко, Олексій Огурцов, Павло Григорович, члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Остапець та Микола Сірош, адвокат Олександр Кротюк, нардеп Сергій Ківалов та його помічниця Антоніна Славицька.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook