Хто допоміг Порошенко, Гройсману і Парубію «вибитися в люди» – Київ Інфо

Хто допоміг Порошенко, Гройсману і Парубію «вибитися в люди»

Спробував подивитися, який у нас там зріз суспільства сидить, пише в ФБ Ярослав Вішталюк, передает NewsOboz.org

Президент Петро Порошенко — син радянського директора заводу, в 1984 році одружився з на три роки старшою за себе донькою заступника міністра охорони здоров’я УРСР, через сім місяців після весілля у них народився первісток, нині народний депутат Олексій Порошенко. Через п’ять років 25-тирічний молодий аспірант ВНЗ, за його ж власними словами, зміг купити за кордоном 4% виробленого в світі чорного перцю, що після продажу його ж за тим таки кордоном дало Петру «перший мільйон».

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман — син директора кооперативу, згодом — власника речового ринку Бориса Іааковича Гройсмана. В 16 років в 1994 році Володимир Гройсман став комерційним директором на підприємстві свого батька, в 24 — депутат Вінницької міськради.

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко — онук Петра Якимовича Розенка, голови Держплану УРСР, заступника Голови Ради Міністрів УРСР. Павло з 24-х років безперервно перебуває на державній службі, вперше став помічником нардепа в 1994 році, в 30 — помічник міністра.

Віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе — донька Ореста Климпуша, який з директора державного інституту автотранспорту УРСР і одночасно керівника рядянського ВО «Автротранспорт» після акту проголошення незалежності сів в крісло першого міністра транспорту України. Сама двадцятирічна Іванна того ж 1992-го року поїхала вчитися до Гарварду.

Секретар РНБО Олександр Турчинов — сам колишній секретар райкому комсомолу, потім завідувач відділу агітації і пропаганди Дніпропетровського обкому комсомолу, батько — Турчинов Валентин, майстер спорту Радянського Союзу з волейболу. Олександр в 1991-му році у віці 28 років очолив комітет роздержавлення промисловості Дніпропетровської області.

Спікер парламенту Андрій Парубій — батько Парубій Володимир Іванович, член КПРС, заступник голови Львова. В 1990-му Андрій у 18 років став депутатом Львівської облради.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко — син Луценка Віталія, першого секретаря Рівненського обкому КПРС, народного депутата України від Комуністичної партії України, секретаря ЦК КПУ. Юрій в 30 років став головою комітету економіки Рівненської ОДА, в 34 — помічником прем’єр-міністра.

Далі набридло дивитися.

«Зріз суспільства», «плоть від плоті народної»… Суцільні selfmademan, які своїми зусиллями завдяки таланту і професіоналізму, а також великим знанням, вибились із самих низів.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook