Гучні справи проти народних депутатів можуть закінчитися нічим – Касько – Київ Інфо

Гучні справи проти народних депутатів можуть закінчитися нічим – Касько

Мало хто з пересічних громадян знає, що прослуховувати чи проводити інші негласні слідчі дії щодо народного депутата навіть у кримінальному провадженні проти нього забороняється до надання згоди Верховною Радою на притягнення його/її до кримінальної відповідальності. А для отримання згоди Верховної Ради, у свою чергу, потрібно надати вагомі докази. Що маємо? Замкнене коло.

І виходом з цього замкненого кола точно не може бути порушення закону, що практикують у нас правоохоронці усіх типів і мастей. Адже збирання доказів у порушення встановленого законом порядку тягне їхню недопустимість у процесі. Згадаймо лише відео, з помпою продемонстроване колишнім генпрокурором Шокіним за участю народного депутата Мосійчука.

Як наслідок – гучні справи проти народних депутатів, які грунтуються на матеріалах негласних слідчих дій, зібраних до отримання згоди Парламенту на притягнення їх до кримінальної відповідальності, можуть закінчитися нічим.

Таких справ стає дедалі більше, з останніх прикладів – справа Савченко -https://www.youtube.com/watch?time_continue=55&v=47WsuXccHz4, однак в депутатів чомусь не виникає бажання ініціювати скасування вочевидь абсурдної норми у КПК. Більше того, особливо не чути ініціатив і від правоохоронців. Чи така норма для всіх є зручною?

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook