Хвору на коронавірус киянку покинули напризволяще: “Сімейний лікар просто не брала слухавку” – Київ Інфо

Хвору на коронавірус киянку покинули напризволяще: “Сімейний лікар просто не брала слухавку”

Киянка Злата-Зоряна Паламарчук поділилася історією своєї хвороби коронавірусом. Дівчина так і не змогла отримати допомогу від свого сімейного лікаря.

 Подробиці історії радіоведуча і прес-секретар Київського Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф поділилася на особистій сторінці в Facebook.

Як розповіла Злата-Зоряна, отримати негативний ПРЦ-тест на коронавірус їй вдалося на 13 день хвороби. У перші 7 днів дівчина не відчувала запахів і у неї була підвищена температура тіла. Далі її нюх повернувся, але ще близько тижня температура не падала нижче 37,1 градусів.

“Орієнтовно на 7-8 день хвороби зробила КТ, яка показала незначну двосторонню пневмонію. Для того, щоб зрозуміти приєдналася бактерія до вірусної пневмонії, яку провокує коронавірус, здала: комплексний гематологічний аналіз, D-димер, С-реактивний білок, прокальцитонін, коагулограму”, – написала киянка.

Злата-Зоряна Паламарчук / фото: Facebook

За результатами аналізів з’ясувалося, що у радіоведучої немає бактеріальної пневмонії. Паламарчук зазначила, що за весь період лікування не приймала антибіотики, а лікувалася лише чаями з лимоном і імбиром, чорної бузини, свіжими компотами і різними вітамінами.

Що примітно, Злата-Зоряна неодноразово намагалася вийти на зв’язок зі своїм сімейними лікарем, проте та не брала трубку. Тому їй довелося консультуватися з лікарями через онлайн-додаток. Пізніше з’ясувалося, що її лікар була на лікарняному.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook