Історія безкінечної ганьби, – Лещенко розповів, навіщо в Україну приїде президент Естонії – Київ Інфо

Історія безкінечної ганьби, – Лещенко розповів, навіщо в Україну приїде президент Естонії

Наприкінці травня 2018 року Україну відвідає президент Естонії Керсті Кальюлайд. Одна з тем, яка буде обговорюватися під час зустрічей на українській землі, – це історія безкінечної ганьби, з якою зіштовхнулися естонські інвестори, що стали жертвами рейдерських наїздів та корупції.

Про це у своєму відеоблозі “Чесна політика” розповів нардеп Сергій Лещенко.

Він зазначив, що не зважаючи на те, що колись давно Україна та Естонія входили до складу однієї держави, Радянського Союзу, сьогодні Естонія набагато розвиненіша країна.

“Естонія – це член Євросоюзу і НАТО, країна з європейським рівнем життя, електронним голосуванням на виборах. Розробка відеомессенджера Skype – це також доробок естонських айтішників. Естонська економіка зросла минулого року на п’ять відсотків. Тим часом Україна за рівнем соціальних стандартів впала до показників найбідніших країн Європи”, – запевнив Лещенко.

Він розповів, як інвестори з Естонії вирішили вкласти гроші в Україну.

Одна з компаній, FTT Україна, почала проект будівництва набережної в селищі міського типу Затока, що в Одеській області. Але після початку будівництва променаду з інвесторів стали вимагати гроші. Ну а після їх відмови – почався фізичний тиск, – ствердив нардеп.

За його словами, далі ситуація розвивалася, як в детективі. Нацполіція встановила, що на адвоката естонського інвестора в Україні Олександра Погорелого готувався замах на вбивство. Врешті-решт кілера затримали, встановили замовника розправи, викрили цілу організовану злочинну групу “Затока”.

“Але, станом на сьогодні, розслідування спущено на гальма, а кілер та замовник на свободі взагалі виявилися.Днями ми зустрілися з представником естонського інвестора в парламенті. Вони неодноразово зверталися і до міністра внутрішніх справ, і до Генерального прокурора України. Результат – нульовий. “Вимушені констатувати повний параліч правоохоронної системи України. Тому ми були змушені звернутися за допомогою до естонських депутатів, які представляють Естонію в ПАРЄ”, – додав Лещенко.

Відео повного випуску відеоблогу Сергія Лещенка “Чесна політика” за 19 травня 2018.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook