КАБМІН РОЗШИРИВ ПЕРЕЛІК ОДЕРЖУВАЧІВ ДОПОМОГИ З ЧАСТКОВОГО БЕЗРОБІТТЯ – Київ Інфо

КАБМІН РОЗШИРИВ ПЕРЕЛІК ОДЕРЖУВАЧІВ ДОПОМОГИ З ЧАСТКОВОГО БЕЗРОБІТТЯ

Уряд переглянув порядок надання допомоги з часткового безробіття у період карантину. Про це повідомляє Ліга. Бізнес з посиланням на поставу уряду від 15 липня.

Програма полягає в тому, що держава через центри зайнятості за клопотанням роботодавців з галузей малого і середнього бізнесів надає кошти для виплати зарплат їхнім співробітникам. Це роблять для того, аби запобігти масовим звільненням.

Допомогу виплачують протягом карантину і ще 30 днів після його завершення. Виплати проводять за кожну годину, яка була скорочена з розрахунку 2/3 ставки (окладу), але не більше мінімальної зарплати (4 723 грн).

Колишня редакція постанови №306 передбачала, що допомогу з часткового безробіття на період карантину надають особам, які мають оформлені трудові відносини з роботодавцем (крім осіб, які отримують пенсію), в разі втрати частини зарплати через вимушене скорочення тривалості робочого дня.

Який тепер перелік одержувачів допомоги?

Тепер допомогу в час карантину можуть отримати:

– працівники, які втратили частину зарплати або доходу через вимушене скорочення тривалості робочого часу в зв’язку з зупинкою (скороченням) діяльності;

– працівники, які отримують оплату часу простою відповідно до статті 113 КЗпП (крім періоду освоєння нового виробництва);

– працівники, які перебувають у відпустці без збереження зарплати (крім осіб, які отримують пенсію);

– фізособи-підприємці, які не отримують допомогу по частковому безробіттю в період карантину як наймані працівники.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook