КАДЕТСЬКИЙ КОРПУС НАРЕШТІ СТАВ ДЕРЖАВНОЮ ВЛАСНІСТЮ – Київ Інфо

КАДЕТСЬКИЙ КОРПУС НАРЕШТІ СТАВ ДЕРЖАВНОЮ ВЛАСНІСТЮ

Кадетський корпус передали на баланс державної судової адміністрації. Таке рішення прийняли 24 липня на засіданні Кабінету Міністрів. Це означає, що будівлю нарешті почнуть реставрувати.

Андрій Матковський, депутат міської ради
«На відновлення і реставрація кадетського корпусу потрібні мільярди грн.»
«З цього дня приміщення уже державне. Держава має за власний кошт замовити проект. А я знаю, що уже проектні пропозиції є на проект реставрації. Отримати необхідні дозволи. До речі, цей проект погодити з міською владою, а я обіцяю, що ми будемо радитись з громадськістю, щоб ми бачили який це буде фасад, як буде розташовуватися приміщення.»

За збереження Кадетського корпусу боролись не один рік. 2018-го ДСА України погодилася взяти на баланс будівлю та розглянула можливість розмістити там Окружний суд. Це допоможе зберегти Кадетський, який знаходиться в напівзруйнованому стані.

Андрій Матковський, депутат міської ради
«Держава відновлює, робить там реставрацію, туди переїжджають всі 3 суди і в рамках судової реформи у нас буде єдиний окружний суд центром у Полтаві. А місто отримає 3 приміщення у яких розміщувались раніше районні суди.»  «Хочу подякувати всій міській раді і депутатам фракції «Свобода» і активістам, які долучалися до цієї спільної роботи.»

ДСА обіцяє відреставрувати Кадетський корпус та здати його в експлуатацію до кінця 2020 року.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook