“Кремль готує прикриття для наступу” – Київ Інфо

“Кремль готує прикриття для наступу”

— На останню декаду грудня Петро Порошенко планує збройну провокацію на кордоні з Кримом, — говорить міністр закордонних справ Росії 68-річний Сергій Лавров у ефірі радіостанції “Комсомольська правда” 17 грудня. Мовляв, так президент України хоче продовжити воєнний стан, щоб завадити виборам.

“Москва шукає прикриття розгортанню на кордонах України наступального потенціалу Росії, — відреагували в українському МЗС. — Кремль зібрав там понад 80 тисяч військ у повній бойовій готовності. Розмістив ракетні комплекси “Іскандер”, перевів до Криму 100 бойових літаків нового типу Су-27 та Су-30. Лише за останні два місяці російських танків на кордоні стало на 300 більше”.

“Чи не попереджає Лавров, що “зелені чоловічки” збираються перейти кордон Криму? — пише у “Фейсбуці” російський соціолог Ігор Чубайс, 71 рік. — Адже екологічній катастрофі на північнокримському титановому заводі не дати раду без надходження прісної води (з материкової України. — ГПУ)”.

— Така тактика вписується в гібридну війну Росії, — каже колишній заступник начальника Генштабу 65-річний Ігор Романенко. — Подібно 1939 року Польща нібито напала на Німеччину, 1968-го Чехословаччина “атакувала” СРСР. Ці події завершилися воєнним нападом під приводом захисту.

Росіяни не змогли налагодити інфраструктуру на півострові. Керченський міст не вирішив проблеми перебоїв із водою та електроенергією. Тож Кремль розглядає можливість силою створити сухопутний коридор від півострова до РФ (через Бердянськ і Маріуполь. — ГПУ). Заявами про нібито плановані українські провокації може готувати міжнародну спільноту до наступу під виглядом захисту своїх громадян у Криму. Нашим військовим варто бути в повній бойовій готовності.

— Якщо Кремль зважиться на масштабне вторгнення, його чекають космічні санкції. Це вигнання з Радбезу Організації Об’єднаних Націй, відключення від “Свіфту” (міжнародна міжбанківська система передачі інформації та платежів. — ГПУ). Ідеться про крах Росії. Сухопутний коридор до Криму того не вартий, — вважає військовий експерт Олексій Арестович, 43 роки.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook