“КРИТИЧНИЙ МОМЕНТ ДЛЯ ВЛАДИ”: ВАКАРЧУК ПРОКОМЕНТУВАВ “КАСЕТНИЙ СКАНДАЛ” ІЗ КЕРІВНИКОМ ДБР – Київ Інфо

“КРИТИЧНИЙ МОМЕНТ ДЛЯ ВЛАДИ”: ВАКАРЧУК ПРОКОМЕНТУВАВ “КАСЕТНИЙ СКАНДАЛ” ІЗ КЕРІВНИКОМ ДБР

Розслідування, відставки, довіра – політик акцентував увагу на загальній ситуації в країні.

Новий “касетний скандал” актуалізував питання про сенс існування НАБУ, ДБР, САП та реформи правоохоронних органів. Так вважає лідер партії “Голос” народний депутат Святослав Вакарчук.

Він у фейсбуку наголосив, що смисл існування контролю за діями влади полягає в досягненні більшої відповідальності та ефективності її представників. “Натомість з початку роботи Ради ми спостерігаємо, як президентська команда прагне поставити правоохоронців під контроль. Когось через бюджет. Когось через перегляд повноважень в законі. Когось через призначення в ручному режимі замість незалежних конкурсів”, – заявив політик і зауважив, що це є помилкою.

На думку Вакарчука, Україні потрібні сильні та незалежні правоохоронні інституції. “Коли ми кажемо про незалежність, ми маємо на увазі чітку систему стримувань і противаг. Де важливу роль відіграє також парламент. Друзі, без незалежних антикорупційних структур в нас нічого не буде. Ані реформ, ані ринку землі, ані сильної армії. Будь-яку реформу олігархи та чиновники можуть перекрутити в інтересах грошових мішків, якщо вони не боятимуться. А російські дипломати будуть потирати руки і продовжувати називати Україну failed state”, – пояснив політик.

Вакарчук також додав, що “касетний скандал” є дуже важливим випробуванням для влади. “Сьогодні критичний момент для влади: вона повинна показати, що будує сильні інституції. Якщо керівники втрачають довіру – мають іти у відставку. Якщо є підозра в злочинних діях – має бути розслідування. Ми всі маємо довіряти правоохоронцям. Але цю довіру вони повинні заслужити та аргументувати щодня”, – вважає лідер “Голосу”.

 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook