Кузьмін: У Раді треба створити депутатське об’єднання, яке б займалося проблемами окупованого Донбасу – Київ Інфо

Кузьмін: У Раді треба створити депутатське об’єднання, яке б займалося проблемами окупованого Донбасу

У Верховній Раді потрібно створити міжфракційне депутатське об’єднання, яке б займалося проблемами окупованого Донбасу і повернуло парламент обличчям до проблеми.

Таку думку в ефірі проєкту «Інтерв’ю з Литвиненко» на телеканалі ZIK висловив народний депутат України (фракція «Опозиційна платформа – За життя») Ренат Кузьмін.

Він зазначив: у Верховній Раді потрібно створити депутатське об’єднання, яке б займалось проблемами окупованого Донбасу та мало доступ до цих територій. Це б могло стати першим кроком до врегулювання ситуації.

«Можливо, перешим кроком може стати створення міжфракційного депутатського об’єднання з умовною назвою «Український Донбас». Туди б мали увійти всі, хто хочуть вирішити проблему. У нього можуть увійти представники всіх фракцій, включаючи й монобільшість», – розповів нардеп.

Кузьмін переконаний: це об’єднання має взяти на себе функції щодо ініціювання відповідних питань у парламенті.

«Далі ж відбуватиметься кропітка робота», – зазначив Ренат Кузьмін.

Він переконаний: це об’єднання має взяти на себе функції щодо ініціювання відповідних питань у парламенті. Окрім того, група «Український Донбас» повинна мати можливість від імені ВРУ здійснювати контроль за роботою моніторингової групи, Мінського формату та Мінської контактної групи.

«Депутатське об’єднання має мати право відвідувати непідконтрольні території Донбасу. Воно повинне слідкувати за дотриманням законодавства на непідконтрольних територіях», – вважає нардеп.

Окрім того, група повинна й напряму спілкуватись з очільниками самопроголошених республік.

«Вони мають напряму спілкуватись з представниками Донбасу і, безпосередньо, з керівниками «Л/ДНР», як би це кому не подобалось», – підкреслив Ренат Кузьмін.

Як повідомлялось раніше, Кузьмін наголошував: сьогодні парламент є більш компетентним, ніж президентська вертикаль влади, тож саме він повинен вирішувати питання миру на Донбасі.

 

 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook