Київська медсестра зі стажем 120 років стала найкращим медпрацівником України – Київ Інфо

Київська медсестра зі стажем 120 років стала найкращим медпрацівником України

Валентина Кодола 60 років пропрацювала в психіатрії, де трудовий стаж множиться удвічі.

Медична сестра київського медичного закладу  ТМО «Психіатрія» Валентина Кодола отримала відзнаку «Орден Святого Пантелеймона» – її визнали найкращим медичним працівником.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це повідомляє “Вечірній Київ”.

80-річна Валентина Феодосіївна працює у ТМО «Психіатрія», її  офіційний стаж роботи медсестрою – 120 років.

Колеги кажуть, що принципом життя Валентини Кодоли є милосердя та готовність невідкладно прийти на допомогу пацієнту. Валентина Феодосіївна вірна цьому принципу вже понад 60 років.

120 років трудового стажу Валентини Феодосіївни по праву можна назвати рекордними –  у психіатрії, де умови праці надважкі, трудовий стаж офіційно помножується на два

Зазначимо, що відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави загалом, спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України, виховує толерантне ставлення один до одного та надихає на нові можливості.

Відзнака присуджується у 5 номінаціях: «Найкращий лікар»; «Найкращий медичний працівник»; «Новатор охорони здоров’я»; «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я»; «Взірець служіння суспільству»; а також з цього року є номінація для іноземців – «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я України». Для молоді є номінація «Медаль Святого Пантелеймона».

Урочиста церемонія нагородження щорічно проходить 9 серпня у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

Нагадаємо, медсестра Юлія, яка загинула під час пожежі в Одеському обласному медичному центрі психічного здоров’я 10 червня,  здійснила справжній подвиг і винесла з палаючого будинку 52 осіб.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook