Київська влада хоче заборонити хостели в житлових будинках – Київ Інфо

Київська влада хоче заборонити хостели в житлових будинках

Київська міська рада звернулася до Верховної Ради з проханням упорядкувати діяльність хостелів в Україні і розробити порядок контролю над їхньою діяльністю.

Відповідне рішення Київради №175 / 3182 опубліковано в газеті «Хрещатик» 3 листопада, – повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ситуація, що склалася на ринку послуг тимчасового проживання в Києві та інших населених пунктах України на сьогодні виглядає загрозливою. Останнім часом почастішали випадки використання житлових приміщень в якості об’єктів тимчасового розміщення, так званих хостелів, міні-готелів, приватних гуртожитків, що, безумовно, призводить до порушення прав інших мешканців будинків, які проживають в суміжних з хостелами приміщеннях «, – йдеться у зверненні.

Депутати Київради, зокрема, просять Раду визначити правовий статус хостелів і подібних об’єктів надання послуг тимчасового розміщення, розробити чіткий порядок реєстрації, розміщення та функціонування на території населених пунктів і, таким чином, виключити або жорстко регламентувати розміщення хостелів в житлових будинках.

Крім того, депутати просять ввести механізм контролю над діяльністю хостелів, розробити дієву систему штрафів та інших санкцій за порушення зазначеного порядку.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook