Київ уперше потрапив до рейтингу Global cities – Київ Інфо

Київ уперше потрапив до рейтингу Global cities

Київ уперше потрапив до рейтингу Global… Скріншот KyivCityTravel

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на пресслужбу КМДА.

У цих рейтингах Київ посів 89 та 94 позицію зі 151 міста світу.

П’ятірка лідерів Глобального індексу міст (GCI) виглядає так: Нью-Йорк (США), Лондон (Велика Британія), Париж (Французька Республіка), Токіо (Японія) та Пекін (КНР). Замикає десятку лідерів американське місто Вашингтон.

Натомість найкращі передумови для відновлення економіки та подальшого розвитку, на думку авторів “Глобального прогнозу міст” (GCO), мають Лондон (Велика Британія), Торонто (Канада), Сінгапур (Республіка Сінгапур), Токіо (Японія), Париж (Французька Республіка) та Мюнхен (Німеччина).

Укладачі рейтингу проаналізували соціально-економічне становище Києва на момент входження в стан боротьби проти поширення пандемії COVID-19 та перспективи відновлення економіки міста в умовах мінливого світу.

У рамках видання аналітики також відзначили основні наслідки пандемії у великих містах та окреслили низку тенденцій та викликів, які доведеться долати очільникам міст. Автори рейтингу пропонують особливу увагу звернути на три життєво-важливі сфери, у яких необхідно рухати інноваційний процес: економіка, соціальна політика та культура.

Зокрема, йдеться про збереження конкурентоспроможності, в першу чергу, тих бізнесів, які створюють додану вартість, сприяють забезпеченню стабільності, справедливості та створюють суспільну цінність. Крім того, в умовах розірваних міжнародних товарних ланцюгів необхідно віднайти ресурси для їх підтримки та спрямувати зусилля на пожвавлення і розширення міжміських зв’язків. Трансформації також має зазнати і міський простір. Необхідно переосмислити планування міста та передбачити дотримання умов соціального дистанціювання, вирішення питання екологічної безпеки та забезпечення інклюзивності міського середовища та сервісів.

Довідка: “Глобальний індекс міст” (GCI) оцінює ділову активність, людський капітал, інформаційний обмін, культурний досвід та залученість громадськості до прийняття рішень. “Глобальний прогноз міст” (GCO) аналізує передумови для майбутнього розвитку, ґрунтуючись на економічних показниках, інноваціях та здатності міста залучати до активної участі талановитий людський капітал.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook