Київрада виділить 140 млн грн на вакцинацію киян від коронавірусу – Київ Інфо

Київрада виділить 140 млн грн на вакцинацію киян від коронавірусу

Київрада виділить 140 млн грн на вакцина… Фото: Рixabay

Про це на брифінгу заявив мер столиці Віталій Кличко, передає Depo.Київ.

Депутати планують внести зміни до міської цільової програми “Здоров’я киян” на 2020-2022 роки і виділити гроші на вакцинацію.

За словами міського голови, керівникам столичних медзакладів доручено створити стаціонарні пункти щеплення та мобільні виїзні бригади

“Зараз ми робимо все, щоб як найшвидше підписати контракт на закупівлю вакцини від коронавірусу. Переговори відбуваються непросто”, – сказав Кличко.

Він зазначив, що на сьогодні в світі спостерігається дефіцит вакцини, бо виробники не встигають виготовляти її в законтрактованих обсягах

За словами Кличка, у Києві складають списки людей, яких вакцинуватимуть у першу чергу, а консультативно-діагностичні центри міста розпочали верифікацію цільових груп для щеплення.

“Ми повинні захистити, насамперед, уразливі категорії населення та людей, від роботи яких залежить життєдіяльність міста! Це, насамперед, – лікарі, працівники соціальних служб, сфери освіти, фахівці комунальних підприємств критичної інфраструктури, люди похилого віку”, – зазначив він.

Нагадаємо, за інформацією МОЗ, в Україні вакцинація проти COVID-19 може стартувати 15 лютого. 

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль додав, що на підписанні або вже підписано контрактів на 30 млн доз COVID-вакцин.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook