Київрада змінила порядок розгляду е-петицій – Київ Інфо

Київрада змінила порядок розгляду е-петицій

Київська міська рада внесла зміни до положення про розгляд електронних петицій та зменшила кількість підписів, необхідних для підтримки петиції – із 10 до 6 тисяч. Рішення підтримали 88 депутатів.

«Системній критиці піддається кількість підписів, необхідних для підтримки електронних петицій, яка наразі становить 10 тисяч підписів за 90 днів. Така кількість не є обґрунтованою з погляду на кількість населення столиці. Для розв’язання цього питання запропоновано встановити прохідний бар’єр для підтримки електронних петицій на рівні 0,2% кількості населення Києві або ж 6 тисяч осіб та зменшити час для голосування до 60 календарних днів із розрахунку 100 підписів за один календарний день», — зазначив заступник міського голови Володимир Бондаренко.

Згідно зі змінами у положенні, буде передбачено авторизацію громадян через офіційний сайт Київської міської ради, сайт громадського об’єднання через картку киянина, «Bank-ID», «Mobile-ID», за допомогою електронного цифрового підпису.

Текст електронної петиції оприлюднюється впродовж трьох робочих днів із дня надсилання її автором (ініціатором) після проходження процесу модерації. Розгляд електронної петиції, яка набрала необхідну кількість підписів на свою підтримку, здійснюється невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів із дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

Київський міський голова призначає відповідального заступника, який впродовж 30 днів із моменту підписання відповіді на підтримку електронної петиції розробляє, за участі автора (ініціатора), план заходів щодо її реалізації.

Крім цього, в Київській міській раді планують інтегрувати портал електронних петицій у додаток «Дія».

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook