“Київський метрополітен” провалив проєкт встановлення дефібриляторів на станціях – Київ Інфо

“Київський метрополітен” провалив проєкт встановлення дефібриляторів на станціях

"Київський метрополітен" провалив проєкт… Фото: Київський метрополітен

Про це написав у Facebook киянин Сергій Пасюта, повідомляє Depo.Київ.

Проект ініціативи “РеаніМетро” виграв Громадський бюджет-2019.

За словами Пасюти, “Київський метрополітен” затягнув тендер з закупівлі дефібриляторів на кінець 2020 року, а також затягнули прийняття дефібриляторів у переможця тендеру на кінець грудня.

“Не прийняли у переможця тендеру дефібрилятори, бо не було якогось сертифіката. Під бій курантів бюджет 2020 року, в якому були гроші на оплату дефібриляторів зникає, а у бюджеті 2021 року цих грошей немає, бо все мали купити у 2020-му”, – написав він.

Крім того, за його словами, обіцяні тренінги з надання першої медичної допомоги для персоналу метро не провели, навіть тендер на них не оголосили, інформаційні плакати не повісили. Натомість з усіх елементів громадського проєкту закупили лише аптечки.

Незважаючи на це, керівництво метро попросило визнати проєкт виконаним.

Як пише “Хмарочос”, метро не прийняло дефібрилятори через начебто відсутність у них сертифікату. У “РеаніМетро” зазначили, що сертифікат не було включено до обов’язкових умов тендеру.

“Перенесення дати підтвердження, суд, дзвінки з погрозами, зрив прийняття товару – всі ці слова не класні, але всі ці події відбулися з нами після виграшу тендеру Прозоро”, – йдеться у дописі проекту Rhythm, постачальника компанії-виробника дефібриляторів.

“Компанія Дефгруп, проєкт Rhythm не змогла встановити дефібрилятори і тепер 19 дефібриляторів знову вкладуться до ніг касира в кабінці. У всьому світі за стандартами Європейської ради реанімації дефібрилятори знаходяться на платформі в загальному доступі. Перші дефібрилятори в метро були встановлені неправильно, а видавалися тільки з дозволом охоронця. Це забирало час і знижувало шанс на життя, як показав випадок у жовтні на станції метро Хрещатик. Виживання 90% в перші дві хвилини”, – зазначили у проєкті Rhythm.

Довідка: За інформацією ЗМІ, з вересня 2018 року по лютий 2019 в метро померли 15 людей від причин, не пов’язаних із падінням на колії. А до червня 2019-го метро взагалі не вело офіційної статистики смертей у підземці, крім падінь на колії.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook