Магазини України “кишать” фальсифікатом молочки і м’яса – Київ Інфо

Магазини України “кишать” фальсифікатом молочки і м’яса

В Україні тільки за три місяці 2021-го з обігу вилучили 8600 кілограмів фальсифікованих молочних продуктів, м’яса та м’ясопродуктів, риби. Небезпечні продукти, які не відповідають вимогам і стандартам якості, знайшли навіть у шкільних їдальнях.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявила глава Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька. “Фальсифікат у нашій країні зараз – це проблема номер 1. Зокрема – це наслідок пандемії, яка вдарила по кишенях українців і активізувала ділків”, – написала вона.

Держслужба щорічно вилучає з обігу тисячі кілограмів фальсифікованих продуктів. Щоб виправити ситуацію, на думку Магалецької, необхідно посилити заходи контролю передусім у навчальних закладах, де небезпечними продуктами годують дітей.

“Серед продуктів, які фальсифікують найчастіше, – жири та олії, риба та продукти з неї, м’ясо та м’ясопродукти тощо. Пам’ятайте про це, коли раптом захочете купити дешеву імпортну оливкову олію чи хамон у місці, де постійно “зламаний” касовий апарат”, – написала чиновниця.

Магалецька запропонувала:

  • встановити адекватні санкції за порушення;
  • залучити споживачів до контролю якості продуктів.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook