Мати Шеремета про затримання підозрюваних у вбивстві сина: Дуже боюся, щоб не постраждали невинні люди – Київ Інфо

Мати Шеремета про затримання підозрюваних у вбивстві сина: Дуже боюся, щоб не постраждали невинні люди

Мати вбитого журналіста Павла Шеремета Людмила повідомила, що дізналася про брифінг щодо розслідування вбивства її сина випадково і побоюється, щоб у справі не постраждали невинні.

“Я нічого не знаю. Думаю, це може підтвердити або спростувати тільки суд. Єдине, чого я дуже боюся, щоб не постраждали невинні люди. Павла, його не повернеш… Звичайно, хотілося б правди. Але наскільки до неї наблизилися, дуже складно судити”, – сказала Людмила Шеремет в інтерв’ю виданню “Радіо Свобода”, оприлюдненому в п’ятницю, відповідаючи на запитання, чи вірить вона, що затримані мають стосунок до злочину.

Вона також зазначила, що напередодні брифінгу представники українських силових структур із нею не зв’язувалися.

“Про брифінг я дізналася зовсім випадково. А взагалі років два не було ніяких контактів – ні на мене не виходили, ні я нікого не турбувала”, – розповіла вона.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання “Українська правда” Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру деяким фігурантам справи. Того самого дня відбувся брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС і президента України Володимира Зеленського, на якому було частково розкрито проміжні результати розслідування та названо імена підозрюваних у вбивстві.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку, всіх їх затримано. Подружжя Владислав та Інна Грищенки, також учасники АТО, були затримані в іншій справі, але є фігурантами справи щодо вбивства Шеремета.

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом убивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook