Механізм підписання петицій через смартфон має стати доступним для киян – Київ Інфо

Механізм підписання петицій через смартфон має стати доступним для киян

Депутати Київради підтримали внесення змін до Порядку подання та розгляду електронних петицій, зменшивши кількість необхідних підписів з 10 до 6 тисяч. Також будуть вжиті заходи щодо забезпечення можливості використання додатків “Дія” та “Київ цифровий” для підписання петицій. 

Про церозповів Володимир Кравець (на фото), депутат від фракції “Опозиційна платформа — За життя” та перший заступник голови Постійної комісії Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин.

“В усьому розвинутому світі петиції є одним з найголовніших механізмів впливу громадянського суспільства на владу. В 21 сторіччі сучасне місто має дозволяти жителям легко створювати будь-які звернення до чиновників, а також забезпечити можливість підтримати петицію через мобільні додатки, такі як “Дія” або “Київ цифровий”. Дуже добре, що Київ рухається в напрямку полегшення комунікації між владою та мешканцями, розвиваючи та переводячи в цифру доступні інструменти”, – поділився депутат.

Нагадаємо, пілотний проект петицій у додатку “Дія” вже запустили у 8 містах. В 2021 році до нього планують долучити Київ.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook