Москаль: Угорське питання надумане – Київ Інфо

Москаль: Угорське питання надумане

Про це заявив під час інтерв’ю з головою Закарпатської ОДА.

Геннадія Москаля не треба зайвий раз представляти на широкий загал. Він постійно в медійному полі, завжди має свою думку про ключові події в державі, її хочуть чути, навіть якщо вона дуже екстравагантна і часом виходить за межі політкоректності, пише Укрінформ.

– Давайте зачепимо тему освіти. Освітній закон саме завдяки Закарпаттю став сенсаційним – маю на увазі скандал з угорцями через 7-му статтю щодо викладання українською мовою у школах нацменшин.

– Я пропонував вирішення цього скандалу ще на етапі його зародження: внести правку, що його дія не поширюється на мови ЄС. Зараз до цього таки прийшли – але ж скільки переговорено!

– Угорське питання за цей час стало топовою суспільною темою.

– Угорське питання надумане. От на прикладі того ж Берегова, де усіх дратують угорські національні прапори… Але якщо національне законодавство і міжнародно-правові договори, і дві прямі угоди між Угорщиною і Україною, ратифіковані парламентом обох країн, дозволяють використання національної символіки, то чого ви, шановні українці, – праві, крайні праві, ультраправі, помірковані – усі разом узяті до цього чіпляєтеся? Чому не купите собі прапора і не повісите на своєму будинку? У тому ж Берегові? Нещодавно я був на фестивалі ковалів у Лисичеві, у водяній кузні “Гамора”. Там на сільській раді чи школі висять чотири панно від верху до низу з національно символікою! Це в глухому селі на Іршавщині.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook