Московські церковники готуються вивозити реліквії з Києво-Печерської Лаври – Київ Інфо

Московські церковники готуються вивозити реліквії з Києво-Печерської Лаври

Представники екзархату РПЦ в Україні отримали вказівку з Москви проводити активні підготовчі заходи для нелегального вивезення з території України наявних в Києво-Печерській Лаврі знакових святинь і артефактів. Про це повідомляє Українська Помісна Православна церква.

Зазначається, що в ювелірній майстерні, яка працює при Лаврі, почали виготовлення копій окремих ювелірних виробів.

Крім того, планується підміна окремих мощей святих, які знаходяться в Лаврі, і вивезення їх за кордон – на початковому етапі необов’язково безпосередньо в Росію, а через суміжні території, зокрема і в окупований Крим, самопроголошені «ДНР» та «ЛНР», а також у Придністров’я.

За наявною інформацією, вивезення відібраних артефактів планується здійснити найближчим часом, адже, на думку Москви, після отримання Томосу це буде зробити складніше.

Для прикриття цієї діяльності, а саме «зникнення і пошкодження» артефактів, організатори планують провокації в Києво-Печерській Лаврі під виглядом «радикально налаштованих націоналістів»», що дасть можливість як перекласти провину на владу, так і сформувати потрібну інформаційну картинку.

Як повідомляв Інформаційний Акцент, патріарх УПЦ Філарет раніше заявляв, що після надання Україні Томосу про автокефалію, майно у церков РПЦ не відбиратимуть, оскільки, за українськими законами, воно належить громадам. Також Філарет запевнив, що Києво-Печерська Лавра буде українською, але коли саме, він не знає. Водночас, за його словами, ніхто не піде «захоплювати Лавру».

Нагадаємо, 22 квітня Вселенський патріархат почав процедури, необхідні для надання автокефалії УПЦ. Делегація Константинопольського патріархату передала президенту Петру Порошенку послання Варфоломія, в якому він говорить, що Константинопольська церква взяла на себе ініціативу відновити єдність православних вірян України.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook