Мир на Донбасі не настане без зміни курсу Москви – посол Канади Ващук – Київ Інфо

Мир на Донбасі не настане без зміни курсу Москви – посол Канади Ващук

Міжнародні партнери, допомагаючи Донбасу, повинні керуватися правилом: жодним чином не сіяти розбрату між українцями по обидва боки лінії розмежування. Зв’язки між людьми повинні всіляко підтримуватися. Так само, допомагаючи створювати робочі місця, ЄС не повинен привчати жителів регіону жити тільки за рахунок допомоги з-зовні. Про це, зокрема, говорили у Брюсселі на конференції «Донбас сьогодні та завтра: місцева, національна й міжнародна перспективи».

Розвиток Донбасу, розділеного лінією розмежування, залежить від гнучкості, як законодавства, так і способів інтенсифікації місцевої економіки та реалізації іноземних інвестиційних й допомогових програм.

«Програми розвитку для Донбасу мають бути достатньо гнучкими, для того, щоб не створювати нових жорстких умов, які ще більше ускладнять життя людей», – вважає Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук, який взяв участь у брюссельській конференції щодо сьогодення та майбутнього українського Донбасу.

Тим часом, саме економічний розвиток цього спустошеного війною регіону є ключовим елементом у підході Європейського союзу до проблеми відновлення Донбасу. Прицьому, «рухатися цей процес має знизу доверху», каже Пітер Ваґнер, голова Групи підтримки України в Європейській комісії.

«Люди не повинні десятки років жити за рахунок наших подачок, гуманітарної та іншої допомоги. Наша підтримка має зосередитися на допомозі у створенні робочих місць та деякої інфраструктури. Ми повинні залишити за людьми право жити незалежно за свій власний рахунок», – каже європейський чиновник, вважаючи саме це найбільшим викликом у допомозі ЄС східному українському регіону.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook