МЗС України про отруєння Навального: потрібен рішучий осуд і санкції – Київ Інфо

МЗС України про отруєння Навального: потрібен рішучий осуд і санкції

В МЗС України засудили отруєння російського опозиціонера Алєксєя Навального та закликали до санкцій проти Російської Федерації.

Як пише “Європейська правда”, відповідну заяву міністерство закордонних справ України оприлюднило після того, як у Німеччині заявили, що Навального отруїли “Новічком”.

“Гостро засуджуємо черговий злочинний акт російської влади, яка продовжує наступ на демократію та права людини в РФ та за кордоном. Переконані, що міжнародна спільнота має  належним чином відреагувати на цю нелюдську розправу Кремля над опозиційним політиком”,- йдеться у заяві.

В МЗС наголошують, що міжнародна спільнота мала би відреагувати на отруєння Навального не лише рішучим осудом, а й застосуванням санкцій проти Російської Федерації.

“Тільки одностайна рішуча позиція й твердий осуд цивілізованого світу, включаючи санкції, можуть змусити владу Росії припинити чинити злочини, брутально порушуючи прави людини та руйнуючи правові засади світоустрою як щодо провідних опозиційних політиків, так і цілих держав”, – наголошує МЗС України.

Нагадаємо, у середу 2 вересня німецький уряд заявив, що Навального отруїли “Новічком”. Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що не має сумнівів, що російського опозиціонера Алексєя Навального отруїли, бо намагались змусити замовкнути, і в зв’язку з цим очікує відповідей на “серйозні запитання” від уряду Росії.

Заявами з осудом та закликом до встановлення винних оприлюднили глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель, генсек НАТО Єнс Столтенберг, прем’єр Британії Борис Джонсон.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook