На Київщині суд виніс жорстокий вирок екс-бійцеві “Азова” – Київ Інфо

На Київщині суд виніс жорстокий вирок екс-бійцеві “Азова”

У Київській області суд засудив до 10 років позбавлення волі колишнього бійця батальйону “Азов”, який підірвав гранату в магазині.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Київської області.

Уточнюється, що у зоні АТО 37-річний чоловік мав доступ до боєприпасів, а після закінчення служби залишив собі не використані ним 9 запалів і 9 гранат РГН, а також щось схоже на мисливський кинджал. Все це боєць привіз у свою квартиру в Березань Київської області.

“Наприкінці жовтня 2016 року, перебуваючи у себе вдома і вживаючи алкогольні напої, бійцчоловік зателефонував своїй 33-річній знайомій і під час розмови між ними виникла сварка на побутовому грунті”, – йдеться в повідомленні.

Чоловік після розмови вирішив підірвати одну з гранат і вбити жінку, для чого відправився в магазин, де вона працювала.

“Зайшовши в магазин, не дивлячись на те, що в приміщенні перебували покупці, зловмисник дістав із кишені своєї куртки бойову гранату РГН, витягнув чеку і кинув гранату через прилавок у сторону жінки і залишив приміщення”, – розповіли в прокуратурі.

Граната вибухнула поряд із металевим стелажем, який розташований біля прилавка магазину і прийняв на себе вибухову хвилю.

У результаті події жінка не постраждала, а зловмисника затримали відразу після скоєння злочину.

Його дії кваліфікували за ч.ч. 1,2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 2 ст. 15 п. 5 ч. 2 ст. 115 (закінчений замах на умисне вбивство, вчинене способом небезпечним для життя багатьох осіб) КК України.

Він проведе 10 років у місцях позбавлення волі.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook