Національний авіаційний університет і юридична компанія Robinson Patman ініціювали запуск соціального освітнього проєкту – Київ Інфо

Національний авіаційний університет і юридична компанія Robinson Patman ініціювали запуск соціального освітнього проєкту

Національний авіаційний університет (НАУ) та юридична компанія Robinson Patman («Робінсон Патман») уклали меморандум про старт спільного соціального освітнього проєкту, спрямованого на консолідацію зусиль з підготовки висококваліфікованих юристів у галузі повітряного та космічного права. 

Меморандум підписано у межах законодавчих норм, що стосуються державно-приватного співробітництва у сфері освіти і науки, пишуть «Контракти» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

З боку Національного авіаційного університету меморандум підписав ректор НАУ Максим Луцький, з боку Robinson Patman – керуючий партнер компанії Дмитро Відсота. 

Відповідно до меморандуму юридичну компанію Robinson Patman включено до офіційного навчального плану Національного авіаційного університету.

У рамках підписаного меморандуму фахівці Robinson Patman з квітня поточного року почали забезпечувати проведення частини лекційних і практичних занять для студентів Юридичного факультету НАУ. Особливу увагу в процесі підготовки занять приділено практичному досвіду вирішення судових спорів за участю авіакомпаній, особливостям врегулювання питань, пов’язаних з авіакатастрофами, юридичного супроводу страхових випадків у повітряному та космічному праві, актуальним питанням антимонопольного законодавства тощо. Також студенти НАУ отримають можливість проходити навчальну практику в Robinson Patman під керівництвом досвідчених юристів.

Цей приклад державно-приватного співробітництва передбачає участь Robinson Patman у розробці та розвитку сучасних технологій освіти, а також професійно-практичній підготовці студентів НАУ. Зазначений соціальний проєкт є відповіддю на запит з боку освітньої системи в частині підготовки висококваліфікованих юристів, які мають володіти виключно високим рівнем актуальних знань, умінь і практичних навичок.

Максим Луцький, ректор Національного авіаційного університету:

«Реформа системи освіти диктується вимогою часу, глобалізацією економіки, впровадженням інноваційних технологій і покликана здійснюватися зокрема через постійне співробітництво держави та бізнесу. Закон України «Про освіту» визначає перспективність участі провідних компаній приватного сектора в розробці та розвитку сучасних технологій освіти, а також їх участі у професійно-практичній підготовці студентів. Така участь є важливою складовою державно-приватного співробітництва. У низці положень, що позначають стратегічні пріоритети економічного розвитку України, державно-приватне партнерство визначається як основна система розвитку як економіки в цілому, так і освіти всіх рівнів зокрема. Тому розробка методики впровадження такого співробітництва у сфері освіти – важлива умова досягнення цілей економічного розвитку України. У цьому контексті від імені Національного авіаційного університету я хотів би висловити вдячність керівництву та колективу юридичної компанії Robinson Patman за згоду взяти на себе частину важливих соціальних зобов’язань у процесі підготовки фахівців високого класу, якими завжди був відомий НАУ».

Ірина Сопілко, декан Юридичного факультету Національного авіаційного університету:

«Симбіоз наукового та практичного підходів до освітнього процесу покликаний сприяти підвищенню загального професійного рівня підготовки студентів Юридичного факультету НАУ. Я впевнена, що цей соціальний освітній проєкт сприятиме цілеспрямованому розвитку культури захисту інтересів українських підприємств аерокосмічної галузі на міжнародному рівні».

Дмитро Відсота, керуючий партнер юридичної компанії Robinson Patman:

«Розвиток аерокосмічної галузі у провідних країнах світу відбувається настільки динамічно, що це вимагає негайної відповідної реакції всіх учасників українського ринку, а також юридичної експертизи, яка б відповідала світовим реаліям. Для України, як для космічної держави, захист і представництво своїх інтересів – зокрема на міжнародному рівні – є одним з базових елементів успішного розвитку та глобальної конкурентоздатності. Виходячи з зазначеного, компанія Robinson Patman, яка має виключний досвід у галузі повітряного та космічного права, зацікавлена ​​в підготовці висококваліфікованих юристів, що спеціалізуються в аерокосмічній галузі, і зі свого боку буде всіляко сприяти в цьому НАУ як профільному українському університету».

Юридична компанія Robinson Patman спеціалізується на таких практиках, як міжнародна торгівля, антимонопольне та конкурентне право, взаємодія з органами державної влади.

Robinson Patman орієнтована на надання професійного юридичного супроводу в найкоротші терміни та на гнучких умовах. Robinson Patman – це унікальні та ефективні рішення, необхідні для досягнення стратегічних цілей.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook