Нардеп: Ми можемо бути успішною країною, але за нинішньої корумпованої верхівки – ніколи. ВІДЕО – Київ Інфо

Нардеп: Ми можемо бути успішною країною, але за нинішньої корумпованої верхівки – ніколи. ВІДЕО

Ми можемо бути успішною країною, але за нинішньої корумпованої верхівки – ніколи. Тому змінити на краще життя всіх громадян країни вдасться лише після тотальної чистки системи від продажних політиків.

Про це у політичній програмі “Чесна політика” заявив  народний депутат Сергій Лещенко.

Оприлюдено невтішну статистику, де як в дзеркалі відбиваються всі проблеми, з якими зіштовхуються українці. Уже 4-й квартал поспіль скорочуються темпи приросту українського ВВП, а це – ключовий показник економічного добробуту громадян держави.

Днями була опублікована статистика: за 4-й квартал минулого року ВВП України зріс лише на 1,8% порівняно з попереднім періодом минулого року. Для пересічних громадян такі цифри нічого не скажуть – життя як було складним, так і залишається, але для економістів це тривожний сигнал. Бо саме те, куди рухається ВВП, та з якою швидкість – це термометр стану здоров’я економіки. Цифра ж зростання на 1,8 відсотка означає, що весь минулий рік в Україні затухала і без того невисока швидкість розвитку економіки”, – пояснив нардеп.

Лещенко запропонував порівняти: 4-й квартал минулого (2016 – ред.) року було закінчено з показником зростання ВВП на 4,7 відсотки, тобто, майже 5%.

“Цифри уповільнення зростання економіки – це не просто тривожний дзвінок, а сирена, що вказує на неправильну політику Порошенка, це непреривний ланцюг подій”, – вважає нардеп.

Лещенко переконаний, що без боротьби з корупцією не буде  інвесторів та грошей МВФ, без інвесторів зростатиме дефіцит доларів, а значить і курс гровні.

“МВФ не даватиме жодного долара, поки в Україні не буде створений незалежний Антикорупційний суд. А він не створюється, бо немає політичної волі Порошенка та правлячих корумпованих псевдоеліт. Отак і замкнулося коло”, – додав політик.

Україна потребує змін, бо поки ми змагаємося за мізерне зростання ВВП, інші країни набирають крейсерську щвидкістть, зауважив Лещенко.

“Такими темпами ми скоро наздоганятимемо не Польщу чи Румунію, а країни Африки, де зараз багато  китайських інвестицій в інфраструктуру та сільське господорство”, – зауважив нардеп. – І навіть такі мізерні цифри зростання ВВП не засновані на якісних змінах –  за ними немає ні нових робочих місць, ні закордонних інвесторів. Цей показник тримається лише на  підвищенні пенсій деяким категоріям населення, яке потім придбало за ці гроші продукти чи одяг”.

Розуміння того, що в найближчий період економічна ситуація в Україні навряд чи покращиться, породжує чутки про можливі дострокові парламентські вибори вже цього року.

“Не провівши реформ та захлинувшись у корупції, президенту Порошенку доводиться обирати між поганим та найгіршим сценарієм”, додав Лещенко.

Він поянив, що у разі, якщо Порошенко проведе дострокові парламентські вибори восени цього року, то він зможе ще розраховувати на такий-сякий адмінресурс та силовиків. бо ще зберігатиме посаду президента та, відповідно, вплив на владну вертикаль.

“В такий спосіб Порошенко отримає хоч якийсь захис  своїх людей та вплив на подальший політичний процес, якщо раптом сам Порошенко програє президентські вибори навесні наступного року, – вважає нардеп, – А якщо все буде за сценарієм,  як є зараз – спочатку вибори президента навесні 2019 року, а потім парламенту – восени 2019, то в разі поразки на виборах президента, Порошенко та його силі (нехай то буде “БПП” чи інша назва), нічого не світить на наступних парламентських виборах”.

Тобто, пояснив Лещенко, спільники Порошенка не зможуть захиститися від кримінального переслідування за свої корупційні діяння за пресловутою депутатською недоторканністю.

Наддеп також зауважив, що сценарій парламентських виборів восени 2018 року також має серйозні хіби:

– По-перше, проти перевиборів прем’єр Гройсман, який не хоче втрачати посаду. Він набирає вагу та готується до самостійного плавання у 2019 році.

–По-друге, вибори не вигідні “Народному Фронту”, який має низький рейтинг та може стратити все прямо зараз.

–По-третє, не факт, що навіть тепер Порошенко зможе отримати пристойний результат на парламентських виборах – йому просто ні з чим іти до людей. Гарантій успіху немає, а ставки надто високі і поразка Порошенка на цих дострокових парламентських виборах восени цього року не залишить йому жодних шансів на президентських виборах у 2019.

Ось чому Порошенку доводиться обирати між поганим і найгіршим, але ніхто не знає, який сценарій є таким.

Президент втратить конституційне право розпустити парламент за півроку до перевиборів, тобто, восени 2018 року. А час йде. Україна втрачає позиції в світі та свої найбільш продуктивні кадри, які виїжджають за межі держави.

“Ми можемо бути успішною країною, але за нинішньої корумпованої верхівки – ніколи. Тому змінити на краще життя всіх громадян країни вдасться лише після тотальної чистки системи від продажних політиків”, – резюмував Лещенко.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook