“Назад в Середньовіччя”: активісти б’ють на сполох через скасування Міністерства екології – Київ Інфо

“Назад в Середньовіччя”: активісти б’ють на сполох через скасування Міністерства екології

Екологічні організації України б’ють на сполох і вже публічно звертаються до нових депутатів не допустити ліквідації профільного Міністерства.

“Скрізь у цивілізованому світі – Європа, Північна Америка, Австралія, розвинені азійські країни – іде наростаюча тенденція до охорони природи, починаючи із 60-70-х років 20 століття, і майже скрізь, окрім африканських країн, Міністерство охорони природи – це окремий орган. Цивілізований світ готується до кліматичного саміту ООН, розуміючи всю критичність становища, в якому опинилися всі ми на планеті. Натомість влада в Україні відзначає важливість та пріоритетність охорони довкілля скасуванням профільного міністерства”, – повідомляють у організації “Екологія – Право – Людина“.

“В Україні одні із найбільш нагальних проблем – це екологічні: корупція в екологічному контролі, зловживання в лісовому господарстві, відсутність моніторингу, неналежне поводження з відходами, низька екологічна свідомість, безконтрольне добування бурштину, руйнування річок малими ГЕС та багато іншого. Україна сьогодні входить у топ-5 країн Європи із найзабрудненішим повітрям.

Це країна із величезною кількість хворих через забруднене повітря і воду. Відповідно до Угоди про Асоціацію із ЄС, найбільша кількість директив, яку треба апроксимувати в Україні, стосується охорони довкілля – 29 директив, у жодній іншій галузі такої прірви немає”, – зауважують у своїй реакції екологи.

Експерти вважають, що не можна об’єднувати два міністерства в одне, тим більше, коли профільним міністром є експерт з енергетики.

Голова ГО “Дзика” та еко-активістка у Запоріжжі Олеся Крамаренко зауважила: “Це означатиме, що екологічні питання залишаться поза пріорітетами держави”.

На изображении может находиться: один или несколько человек, на улице и природа

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook