Названо імена кандидатів на пости губернаторів від Зеленського – Київ Інфо

Названо імена кандидатів на пости губернаторів від Зеленського

Президент України Володимир Зеленський запропонував уряду кандидатів на посади глав облдержадміністрацій у 5 областях – Київській, Херсонській, Закарпатській, а також очільників військово-цивільних адміністрацій у Донецькій та Луганській областях. Їх імена агентству УНН назвало обізнане джерело.

  • Херсонська область. На пост губернатора подано кандидатуру Юрія Гусєва, екс-заступника міністра оборони. Його пов’язують із Валерієм Хорошковським, саме від його партії «озимих» він йшов у Раду в 2002 році. Також Гусєв у 2011-2014 роках працював у Держагентстві інвестицій та управління національними проектами під час головування Владислава Каськіва.
  • Київська область. Пропонується призначити Михайла Бно-Айріяна, заступника керівника «Укренерго» з питань комунікацій та міжнародного співробітництва. Він раніше трудився у Міністерстві енергетики, у 2016 претендував на пост глави Житомирської ОДА.
  • Закарпатська область. Зеленський, за даними джерел, подав кандидатуру Ігоря Бондаренко — бізнесмена з Мукачева і власника кондитерських.
  • Донецька область. Главою військово-цивільної адміністрації може стати Павло Кириленко, прокурор військової прокуратури.
  • Луганська область. Губернатором планують призначити Віталія Комарницького, ректора Луганського державного університету внутрішніх справ.

19 червня прем’єр Володимир Гройсман заявив, що Кабмін отримав від Адміністрації президента пропозиції щодо 5 губернаторів. Їх кандидатури повинні оцінити на наступному тижні.

Нагадаємо, 11 червня президент Володимир Зеленський звільнив 15 керівників обласних державних адміністрацій. Пізніше глава держави видав укази про призначення тимчасових виконувачів обов’язків голів 12 обласних державних адміністрацій замість звільнених чиновників.

Як повідомлялося, 21 квітня у відставку подав голова Вінницької ОДА Валерій Коровій, а 22 квітня – голова Львівської ОДА Олег Синютка.

23 квітня Геннадій Москаль подав президенту заяву про звільнення з посади голови Закарпатської ОДА за власним бажанням.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook