НЕЗАЛЕЖНА ЦЕРКВА РОБИТЬ УКРАЇНУ НЕЗАЛЕЖНОЮ – ЛАНДСБЕРГІС – Київ Інфо

НЕЗАЛЕЖНА ЦЕРКВА РОБИТЬ УКРАЇНУ НЕЗАЛЕЖНОЮ – ЛАНДСБЕРГІС

 

Україна отримує більше самостійності з Українською православною церквою, і вона стає на ноги як нація.

Про це у своєму зверненні заявив під час Українсько-литовського марафону “Разом до перемоги”, який транслює “Прямий”  перший керівник відновленої незалежної Литви Вітаутас Ландсбергіс.

“Про це теж треба говорити відкрито. Чи демократичний світ згоджується з цим, щоб одна країна, вже асоційований член Європейського Союзу – і навіть в питанні релігії, конфесії, вибору віри – отримує більше самостійності з Українською православною церквою, і вона стає на ноги як нація, як цивілізація? І це ненавидить колишній господар. Чи можна з цим змиритися? Чи він має право ненавидіти і чинити насилля? Він може стільки випустити крові, що Україна не витримає і здасться.

Ми були у меншому обсязі у подібній ситуації, коли на нас економічно тиснули, лякали і думали, що ми капітулюємо. Вони там в Кремлі надіялися, що народ Литви почне протестувати: навіщо нам такі нещастя, навіщо нам така незалежність, і краще повернемося назад у тюрму… Те ж саме тепер і в Україні: поверніться назад в клітку, бо інакше війна не закінчиться. Але ж війна може закінчитися інакше”, – сказав він.

12 січня на “Прямому” відбувся Українсько-литовський марафон “Разом до перемоги”. Гостями ефіру стали Олег Абрамичев волонтер, Мирослав Гай, волонтер, Олексій Мазепа старший офіцер Управління Цивільно-військового Співробітництва ЗСУ та Сергій Лойко журналіст і письменник.

Нагадаємо, 7 грудня Литва застосувала індивідуальні санкції з забороною на в’їзд в країну для громадян Російської Федерації, які мали відношення до затримання трьох українських кораблів в Азовському морі.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook