Нові акцизи: скільки коштуватимуть цигарки в 2021 році – Київ Інфо

Нові акцизи: скільки коштуватимуть цигарки в 2021 році

Пачка тютюнових виробів протягом року подорожчає на 8-12 гривень.

З січня вступають у дію поправки до українського законодавства, відповідно до яких акцизи на сигарети зростуть на 20%. Однак споживачі помітять зростання цін на тютюнові вироби лише через кілька місяців.

Підвищення акцизу призведе до того, що середня вартість українських сигарет наблизиться до позначки в 50 грн. При цьому ціна імпортної пачки преміумкласу зросте майже до 66,8 грн. Сигарети середнього класу коштуватимуть до 58 гривень. Так, зростання ціни пачки сигарет складе від 8 до 12 гривень за рік.

Підвищення акцизів на тютюнові вироби сприяють збільшенню податкових надходжень та зниженню кількості курців. Приміром, тільки за 10 місяців 2020 року показники всього 2019-го за обсягами зібраного з сигарет акцизу вже досягнуті. Як вплинула самоізоляція на рівні продажів тютюнових виробів – поки не досліджувалося.

Також з січня 2021 року зросте ціна стіків для нагрівальних пристроїв типу IQOS і рідини для електронних сигарет.

Верховна Рада вирішила порівняти акцизи на всі сигарети, в результаті податкове навантаження на один хітс складе 1,45 грн. У 2020 році курці IQOS платили 34 копійки податків з кожної сигарети. Підвищення акцизи може ще більш істотно вплинути на вартість пачки стіків.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook