Нові вагони та реконструкція “Вокзальної”: Що обіцяють змінити в столичному метро в 2021-му – Київ Інфо

Нові вагони та реконструкція “Вокзальної”: Що обіцяють змінити в столичному метро в 2021-му

Нові вагони та реконструкція "Вокзальної…

Міський голова Віталій Кличко поставив підпис під планом програми розвитку Київського метрополітену на 2021 рік. Тільки цьогоріч на роботи в столичній підземці планують витратити 2,176 млрд гривень платників податків. 

Depo.Київ ознайомилось з планом та розповідає про те, що зроблять у столичному метро вже у 2021 році.

Капітальна реконструкція та другий вестибюль 

Згідно з ухваленим планом, у 2021 році планують почати капітальну реконструкцію станції метро “Вокзальна” на найстарішій, червоній гілці з облаштуванням під сучасні умови використання. 

Станція "Вокзальна" метро Київ

Також міська влада планує в осяжному майбутньому почати будівництво другого вестибюля на “Вокзальній”. За словами заступниці директора КП “Київський метрополітен” Наталки Макогон, “Вокзальна” є однією з найбільш перевантажених станцій, і має найменший вестибюль. Вона зазначала, що пасажиропотік на станцію вже давно перевищує проєктні можливості, які закладались. Тобто, якщо зрівняти пасажиропотік у 1960–1970-х роках, коли станція почала працювати, з нинішнім – він буде неспівставним, і другий вестибюль там давно потрібен.

У 2020 році КМДА провела тендер на проєктні роботи щодо реставрації “Вокзальної” та будівництва другого вестибюля. 

Станція метро "Вокзальна" Київське метро

Згідно з планом міської влади, на проєктні роботи виділять понад 70 мільйонів гривень, 27 з яких планують витратити у 2021 році. Активні роботи з реконструкції “Вокзальної” та будівництва другого вестибюля планують почати в 2022 році та завершити в 2025-му. 

Низка ЗМІ зазначала, що скоріш за все, під час капітального ремонту старого вестибюля станція не зможе приймати пасажирів через повне вилучення обладнання. Ми звернулись за коментарем до Наталки Макогон, яка повідомила, що закривати станцію не планують, а старий вестибюль закриють на ремонт тільки після відкриття другого. 

Станція метро "Вокзальна" Київське метро

Станція “Вокзальна” є однією з найбільш завантажених у столичному метро. Наприклад, за вісім місяців 2019 року вона перевезла понад 12 мільйонів людей і стала однією з рекордсменів пасажирообігу на червоній гілці разом зі станціями “Лісова” та “Академмістечко” (найбільш завантажена).

Майже 800 мільйонів — на тунелі, підстанції і ремонт ескалаторів

Київське метро

У 2021 році міська влада планує провести низку технічних переоснащень та капітальних ремонтів обладнання Київського метрополітену. Зокрема, переобладнати електричні підстанції на червоній та синій гілках, електрообладнання на недобудованій станції “Теличка”, пристрої в електродепо “Дарниця” та модернізувати ескалатори на станціях.

Також планується капітальний ремонт тунелів між станціями “Золоті ворота” та “Лук’янівська”, а також на ділянці між станціями “Позняки” та “Червоний хутір”.

На проведення робіт витратять 776,114 млн гривень.

Майже 1,4 мільярда на нову техніку

Цьогоріч міська влада закупить 15 вагонів метрополітену, на які витратять 672,75 млн гривень. 

Плани на закупку обладнання в Київському метрополітені

Також планується придбання тягових модулей, автокрану, підйомника та багато іншого. Загалом на придбання техніки в 2021 році витратять 1,366 млрд грн.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook